top of page

5 грешки, които водят до разваляне на режима


Добре, всичко доскоро е изглеждало идеално. Изградили сте подходящ режим, детето заспива лесно и спи добре. Докато един ден отново се качвате на влакчето на ужасите.


Представяме ви 5-те най-често срещани грешки, които ви връщат в началото:


1. Отпускате те

Правилно прочетохте. Ще позволите повечко детски или стоене до по-късно вечер, защото сега точно не можете да сложите детето за сън, айде да се видим и с колегите и какво ли още не, просто защото ще ви е по-удобно. А това лека полека ще изяде всички изградени вече полезни навици за сън на вашето дете и ще доведе до регресия.


2. Детето расте

С всеки месец потребностите от сън и бодърстване се променят и ако следвате неподходящ за възрастта режим, това може да ви създаде много проблеми. В нашата статия Норми за сън и бодърстване може да прочетете повече по темата.


3. Регресия

Една от най-често срещаните причини. Бъдете спокойни и отделяйте повече време за успокоение и внимание на детето.


4. Скок в растежа

До година и половина детето преминава през 10 скока на растежа, някои по-незабележими, други не. Тренирайте всички нови навици през деня, за да ги усвои максимално бързо и това да отмине.


5. Болест

Истинско изпитание за всеки родител. Не се притеснявайте за режима. Детето ще има нужда от повече помощ при заспиване и е добре да сте до него в този момент. После всичко лека полека ще се нареди обратно, ако сте постоянни в прилагането на здравословни навици за сън на вашето мъниче.


Ако не сте уверени как да организирате подходящ режим за вашето най-ценно същество, единична консултация с наш консултант може да ви помогне много. Само попитайте!


17 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page