Трябва ли ми консултант по детски сън?

Актуализирано: 31.01Баба ми все с консултант по детски сън е работила

Това може да мине през главата на всеки друг, но не и на майка, която не е спала отнепомняколковреме, всички вкъщи имат торбички под очите, радват се на двучасов сън като на Коледа и нямат сили да вдигнат руло тоалетна хартия над главата си. Случвало ли ви се е да си помислите “Не мога повече, ще го пусна в OLX”? Ако отговорът ви е не, ако нямате проблем със ставането нощем на всеки час, бебето постоянно да виси на ръцете ви или да ви събужда в 5ч. сутринта, значи спокойно може да затворите тази страница. Ще поговорим отново, когато се появи бебе номер 2.


gif

Какво е консултант по детски сън?


Ролята на консултанта е да разбере какви трудности срещате, да анализира много подробно проблемите ви и да даде адекватно, персонализирано решение за справяне с трудностите.


Най-често родителите се обръщат за помощ към нас при проблеми с режима, кратки дремки, трудно заспиване, чести или продължителни нощни будувания, премахване на асоциации, обучение за самостоятелно заспиване, преместване в самостоятелно креватче или стая.


За кого е подходяща работата с консултант по детски сън?


Има случаи, когато проблемите със съня са следствие от някакъв медицински проблем. Консултантът не предписва лечение и не решава медицински проблеми, но при съмнения може да ви насочи към специалист. В такива случаи първо се решават медицинските проблеми, след което, ако все още има нарушения, може да се работи и с консултант по детски сън.


Родителите трябва да са сигурни, уверени и готови да работят. Това е екипна работа - ние, вие и бебето, и между нас трябва да има доверие. Ако едното от трите парченца липсва, пъзелът няма да се нареди правилно. Ако вие не вярвате и не следвате съветите ни и обратното - ние не разчитаме правилно информацията, която ни споделяте, то крайният резултат няма да удовлетворява никого от нас.


Трябва да сте подготвени да инвестирате време и усилия. Ще има трудни нощи, ще ставате, ще сте уморени и вероятно недоспали в началото, ще трябва да следвате режим, план и да, ще има моменти, когато ще се чудите дали ще имате сили.  Няма вълшебно хапче, някакъв трик или ултра бърз метод за решение на проблема. Промяната е процес. Ще получите персонални съвети, насоки и подкрепа за справяне спрямо вас, бебето и неговите реакции. Ние ще бъдем до вас и ще ви помагаме да преминем заедно през трудните дни. Ще се справите!


Ако имате някакви колебания или въпроси, ние сме на среща просто да поговорим.


13 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички