top of page

Трябва ли ми консултант по детски сън?

Актуализирано: 31.01.2022 г.



Баба ми все с консултант по детски сън е работила

Това може да мине през главата на всеки друг, но не и на майка, която не е спала отнепомняколковреме, всички вкъщи имат торбички под очите, радват се на двучасов сън като на Коледа и нямат сили да вдигнат руло тоалетна хартия над главата си. Случвало ли ви се е да си помислите “Не мога повече, ще го пусна в OLX”? Ако отговорът ви е не, ако нямате проблем със ставането нощем на всеки час, бебето постоянно да виси на ръцете ви или да ви събужда в 5ч. сутринта, значи спокойно може да затворите тази страница. Ще поговорим отново, когато се появи бебе номер 2.



Какво е консултант по детски сън?


Ролята на консултанта е да разбере какви трудности срещате, да анализира много подробно проблемите ви и да даде адекватно, персонализирано решение за справяне с трудностите.


Най-често родителите се обръщат за помощ към нас при проблеми с режима, кратки дремки, трудно заспиване, чести или продължителни нощни будувания, премахване на асоциации, обучение за самостоятелно заспиване, преместване в самостоятелно креватче или стая.


За кого е подходяща работата с консултант по детски сън?


Има случаи, когато проблемите със съня са следствие от някакъв медицински проблем. Консултантът не предписва лечение и не решава медицински проблеми, но при съмнения може да ви насочи към специалист. В такива случаи първо се решават медицинските проблеми, след което, ако все още има нарушения, може да се работи и с консултант по детски сън.


Родителите трябва да са сигурни, уверени и готови да работят. Това е екипна работа - ние, вие и бебето, и между нас трябва да има доверие. Ако едното от трите парченца липсва, пъзелът няма да се нареди правилно. Ако вие не вярвате и не следвате съветите ни и обратното - ние не разчитаме правилно информацията, която ни споделяте, то крайният резултат няма да удовлетворява никого от нас.


Трябва да сте подготвени да инвестирате време и усилия. Ще има трудни нощи, ще ставате, ще сте уморени и вероятно недоспали в началото, ще трябва да следвате режим, план и да, ще има моменти, когато ще се чудите дали ще имате сили.  Няма вълшебно хапче, някакъв трик или ултра бърз метод за решение на проблема. Промяната е процес. Ще получите персонални съвети, насоки и подкрепа за справяне спрямо вас, бебето и неговите реакции. Ние ще бъдем до вас и ще ви помагаме да преминем заедно през трудните дни. Ще се справите!

Ако имате някакви колебания или въпроси, ние сме на среща просто да поговорим.


15 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page