top of page

Как спят децата по света?Сънят и безопасността на бебето са грижа на всеки родител. Позата по време на съня може да е много важен фактор, когато се обмисля безопасността на вашето бебе. Американската академия по педиатрия (AАП) в момента препоръчва бебето да бъде поставено по гръб, на твърда повърхност, отделно от майката за всеки сън. Също така препоръчва съвместен сън в една стая с вашето бебе, но не и в едно легло, до навършване на 6м. минимум, а най-добре до 1 година. Но това са препоръки, които се спазват от не всички родители по света. Културният произход на хората определя и традициите и методите на спане в различните общества. В статията по-долу ще ви представим няколко практики, с които не сме свикнали, но които се прилагат в различни краища на света:


🇫🇮 Финландия

Във Финландия, която е една от страните с най-ниски нива на детска смъртност в света, бебетата спят в картонени кутии. Не, родителите не използват просто някаква стара картонена кутия. Кутиите всъщност са контейнерите за пакети за майчинство, които им се дават на излизане от болницата. Кутиите съдържат 64 различни артикула, включително неутрални по пол дрехи, пелени, играчки и пренатална и родителска информация. След като всички тези лакомства бъдат премахнати, кутията се превръща в новото легло на бебето.

🇸🇪 Швеция

🇮🇳 Индия

Културите поддържат различни вярвания за местоположението по време на бебешкия сън, които произтичат от техните вярвания за независимост или за взаимозависимост. Държавите, които до голяма степен са отговорни за налагането на независимост на децата си, включват Обединеното кралство, Съединените щати и Германия. Страни като Швеция, Египет и Япония ценят модела на взаимна зависимост на отглеждането на деца и вярват, че съвместният сън е полезен за развитието на децата. Тези противоположни възгледи показват, че няма универсален метод, подходящ за всички практики за отглеждане на деца и сън.


А вие какъв метод избирате с вашите мъници?


56 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comentarios


bottom of page